Koliko košta novi VW kombi na struju

Izvor: B92, 18.Maj.2022, 18:27

Koliko košta novi VW kombi na struju

Nemački proizvođač objavio je cene električnog modela ID. Buzz.

Novi Volkswagenov kombi na struju, koji predstavlja duhovnog naslednika legendarnog modela Typ 2, moći će da se naruči na odabranim evropskim tržištima već ove sedmice. Početna cena u Nemačkoj, bez uračunatih subvencija, iznosi 64.581 evro.

Reč je o verziji sa 5 sedišta.

Kada je reč o teretnoj varijanti ID. Buzz Cargo, ovaj model statuje od 54.430 evra, takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bez uračunatih državnih stimulacija.

Kako navodi sajt Motor1, za ovaj električni kombi u Nemačkoj se može podneti zahtev za subvenciju u visini 7.500 evra, što znači da bi kranja cena za oba navedena vozila bila umanjena za tu sumu.

VW ID. Buzz u prodajne salone širom Evrope stiže u trećem kvartalu ove godine, sa baterijom kapaciteta 82 kWh i pet sedišta za putničku verziju, dok je ID. Buzz Cargo raspolaže tovarnim prostorom u koji mogu da se smeste dve euro palete.

Kao što je najavljeno, ID. Buzz će se u Evropi u početku nuditi sa konfiguracijom sa pet sedišta (dva reda), a Volkswagen navodi da će šestosed (sa tri reda po dva sedišta) sa standardnim međuosovinskim rastojanjem biti pušten u prodaju kasnije.

Verzija sa produženim međuosovinskim rastojanjem će na evropsko tržište stići 2023. godine i biće ponuđena kao sedmosed, sa konfiguracijom 2/3/2. Cargo varijanta se nudi sa sedištem za vozača i suvozačkom klupom sa dva sedišta ili sa dva pojedinačna sedišta.

Širina oba modela, ID. Buzz i ID. Buzz Cargo, iznosi 1.985 mm, dok je dužina 4.712 mm. Međuosovinsko rastojanje je 2.988 mm, visina putničke verzije je 1.937 mm, a teretne za 1 mm veća.

Volkswagen još nije otkrio procenjenu autonomiju vožnje sa punom baterijom, ali je iz kompanije potvrđeno da će u početku ID. Buzz imati bateriju kapaviteta 82 kWh. Ona će energijom napajati električni motor sa 204 KS (150 kW) i obrtnim momentom od 310 Nm, a motor šalje snagu na zadnju osovinu.

Veći izbor opcija baterija i različitih izlaznih snaga električnog pogona biće dostupan sledeće godine, a u planu je i model sa pogonom na sva 4 točka, ali VW nije saopštio detalje.

Maksimalna brzina verzije sa 204 "konja" ograničena je na samo 145 km/h.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koliko košta novi VW kombi na struju

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Maj.2022

Njemački proizvođač objavio je cijene električnog modela ID. Buzz.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.