Koliko kineski BYD zaradi na svakom prodatom automobilu?

Izvor: AutoBlog, 15.Apr.2024, 09:02

Koliko kineski BYD zaradi na svakom prodatom automobilu?

Azijski div BYD je na putu da ostvari dominaciju na nekoliko kontinenata. Volumen je BYD-ov veliki cilj u ovoj novoj fazi. Kako je objavio Late Finance, BYD ubire čistu zaradu od 9000 juana za svaki prodati automobil. To je oko 1245 dolara dobiti po svakoj transakciji. To je manje od proseka većine drugih marki, ali to nije problem. BYD je fokusiran na volumen, a to je slično većini kineskih kompanija u drugim segmentima poslovanja. Cilj je osvojiti tržište, slomiti konkurenciju pa onda (verovatno) dizati cene, piše Revija HAK. U Evropi se već ide čvrstim koracima prema tome. Prošle godine su iz BYD-a najavili izgradnju svoje prve fabrike na Starom kontinentu, u Mađarskoj. Nedavno su najavili dolazak više marki i modela na evropsko tržište....

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

KOLIKO KINESKI BYD ZARADI NA SVAKOM AUTOMOBILU? Prodaja je pozamašna, preti da pokori čak i najveće svetske brendove

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2024

Azijski gigant BYD je na putu da dominira na nekoliko kontinenata. Obim prodaje je njihov veliki cilj u ovoj novoj fazi poslovanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.