Kolika je razlika u stvarnoj potrošnji goriva u odnosu na zvanične podatke?

Izvor: AutoBlog, 03.Feb.2024, 08:05

Kolika je razlika u stvarnoj potrošnji goriva u odnosu na zvanične podatke?

Zvanični podaci o potrošnji vozila proizvođača automobila i stvarnost na putevima sve se više razlikuju. To je zaključak istraživačke organizacije International Council on Clean Transportation (ICCT) u studiji objavljenoj ove nedelje. Dakle, 2022. godine automobili s motorima s unutrašnjim sagorevanjem registrovani u Nemačkoj trošili su 14 posto više benzina ili dizela po pređenom kilometru u realnim uslovima nego što je navedeno u fabričkim podacima (WLTP merenja) i emitovali su 14 posto više CO2 koji je štetan za klimu. Još 2018. razlika između zvanične i stvarne potrošnje bila je niža i iznosila je 8 posto, navodi Revija HAK. S WLTP merenjima informacije o potrošnji automobila bi trebalo da budu realnije, ali to...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Razlika u stvarnoj potrošnji goriva u odnosu na zvanične podatke?

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2024

Zvanični podaci o potrošnji vozila proizvođača automobila i stvarnost na putevima sve se više razlikuju. To je zaključak istraživačke organizacije International Council on Clean Transportation (ICCT) u studiji objavljenoj ove nedjelje.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.