Koji je pogon bolji na snegu – prednji ili zadnji? VIDEO

Izvor: B92, 17.Dec.2023, 16:34

Koji je pogon bolji na snegu – prednji ili zadnji? VIDEO

Uvek aktuelno pitanje.

Ova dva primerka Audija A4 i BMW-a Serije 3 koriste podjednako snažne dizel motore i opremljeni su identičnim, odličnim zimskim gumama Goodyear, UltraGrip Performance 3.

Ako uporedimo ove automobile u testu ubrzanja na snegu, oni će biti jednaki. Raspodela mase je drugačija, ali elektronika sve ispravlja. Međutim, BMW ima blagu prednost u odnosu na Audi kada je elektronika isključena.

U testu bočnog ubrzanja na klizavoj snežnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stazi, dva automobila su jednaka, uglavnom zahvaljujući identičnim gumama. Dva nemačka aduta se bore jedan protiv drugog na nagibu od 15 odsto da bi se videlo ko ima više problema da krene sa "mrtve tačke". Oba su dobra, ali opet BMW ima nešto bolje rezultate.

Stvari postaju interesantne kada se dva automobila suprotstave jedan drugom na snegom prekrivenoj stazi radi testiranja upravljivosti. BMW postavlja brže vreme kruga sa isključenom kontrolom proklizavanja, ali Audi je ipak brži kada automobili drže ESC uključen.

Pobednik je poznat, ali razlika je toliko mala da se može zaključiti samo jedno – najbitnije je da ste na felne montirali kvalitetne zimske gume.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.