Kinezi izabrali auto godine

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinezi izabrali auto godine

Titulu automobila godine "2020 China Car of the Year" osvojila je nova generacija Mazde3.

Japanski kompaktni model izborio se za ovo prestižno zvanje u konkurenciji 194 nova automobila, zahvaljujući glasovima žirija koji se sastoji od 38 članova.

Nova Mazda3 se u Kini prodaje isključivo u Sedan verziji, a izrađuje se u lokalnoj fabrici kompanije "Changan Mazda Automobile".

Nagrada stiže nakon što je Mazda3 protekle sedmice proglašena za auto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine u Tajlandu, a isti model osvojio je polovinom novembra i priznanje za najbolji automobil po izboru dama, na Sajmu automobila u Dubaiju.

Mazda3 je takođe u konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine u Evropi 2020, koja će biti dodeljena na ženevskom auto-salonu 2. marta naredne godine.

Inače, žiri koji odlučuje o kineskoj nagradi prethodnih godina je uglavnom birao veće i luksuznije limuzine za auto godine u toj zemlji, pa je tako prošle godine titula pripala Lexusu ES, a godinu dana ranije pobednik je bio Volvo S90.

Prethodno, nagradu je osvojio produženi Mercedes-Benz E-klase

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi izabrali auto godine

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Nov.2019, 09:19

Titulu automobila godine "2020 China Car of the Year" osvojila je nova generacija Mazde3.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.