Kineski napad na premijum segment: IM Motors dolazi u Evropu FOTO

Izvor: B92, 25.Feb.2024, 21:21

Kineski napad na premijum segment: IM Motors dolazi u Evropu FOTO

Debituje na predstojećem ženevskom auto-salonu.

Kineski gigant SAIC najpoznatiji je u Evropi po tome što je vlasnik brenda MG koji se sve više afirmiše na Starom kontinentu. Sada ovaj državni proizvođač automobila planira da lansira luksuzniji automobilski brend IM Motors na evropsko tržište premijerom na Sajmu automobila u Ženevi.

IM Motors bi trebalo da se takmiči sa markama električnih automobila kao što su Xpeng, Nio i Tesla. Brend je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasništvu SAIC-a, a deo akcija poseduju i dve tehnološke kompanije, od kojih je jedna gigant za e-trgovinu Alibaba.

Da je nivo tehnologije viši nego u MG-u pokazuje, između ostalog, i to što IM Motors ima tehnologiju baterija od 800 volti i lidar kao centar aktivne bezbednosti.

Pored toga, uskoro će biti predstavljene i solid-state baterije, sa boljim performansama od današnjih baterija za električne automobile.

Kada je reč o kokpitu, IM Motors primenjuje recept prepoznatljiv kod mnogih drugih proizvođača električnih automobila, a to je široki ekran koji zauzima gotovo čitavu komandnu tablu.

Pored toga, na centralnoj konzoli postoji još jedan ekran koji kontroliše nekoliko funkcija u automobilu.

Nije jasno u kojim zemljama će se IM prodavati niti koji će tačno modeli biti u ponudi. Do sada brend ima jednu limuzinu L7 i dva SUV-a LS6 i LS7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.