Kineski „koros“ napušta Evropu

Izvor: MojAuto, 07.Jun.2015, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski „koros“ napušta Evropu

Pre nešto manje od dve godine automobilskim svetom je odjeknula „bomba“ - kineski „koros 3“ je osvojio maksimalnih pet zvezdica na Euro NCAP testu bezbednosti!

Ambiciozni Kinezi su odmah najavili ofanzivu na evropsko tržište ali je napad bio kratkog daha. Naime, „Koros“ je 2014. godine prodao ukupno 7.000 automobila, od kojih samo 51 na Starom kontinentu!

Novi šef brenda, Fil Murtoh, koji je ranije radio u „Dženeral Motorsu“, odlučio je da
>> Pročitaj celu vest na sajtu MojAuto <<
Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

„Koros“ zamrzne poslovanje u Evropi i da se posveti prodaji u Kini. „Evropa je od velike važnosti za nas, ali ne danas ili sutra. Ima vremena, nismo rekli poslednju reč“, poručio je Murtoh.

Stručnjaci procenjuju da je „Koros“ slabo prošao zbog lošeg marketinga i slabe ponude modela koju čini već pomenuti „koros 3“ u tri karavanske verzije.

Pretpostavlja se da će se kineski brend oporaviti do 2018. godine, a da je svetlo na kraju tunela model „koros 2 PHEV“ koji je kao koncept predstavljen na Salonu u Šangaju. Egzotično stilizovani SUV dužine 4,2 metara, širine 1,9 i visine 1,55 metara mogao bi da se u kratkom roku nađe u serijskoj proizvodnji.

Nastavak na MojAuto...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MojAuto. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MojAuto. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.