Kineski električni hiperautomobil Farnova Othello

Izvor: AutoBlog, 01.Okt.2021, 01:08

Kineski električni hiperautomobil Farnova Othello

Iz Kine su stigle vesti o još jednom potpuno električnom hiperautomobilu novoosnovanog proizvođača – kineske kompanije Farnova Automotive. Othello je predstavljen u prototipnom obliku s neverovatnih 1835 KS (1350 kW). Kompanija ima u planu da proizvede 200 primeraka od 2022. godine, a jedan će koštati 1,86 miliona juana, odnosno oko 247.000 evra. Kako piše Jutarnji.hr, Othello koristi šasiju preuzetu od sportskog Qianta K50, što je rezultat dogovora između Farnove Automotive i Qiant Motorsa. Osim zajedničke šasije, dva automobila su, što se tiče stile i performansi, u potpunosti različita. Kineski prototip je opremljen  s dva elektromotora koji u kombinaciji stvaraju 1835 KS (1350 kW) i neverovatnih 12.000 Nm. Sve ovo omogućava...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Stiže Farnova Othello sa 1.835 KS

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Okt.2021

Iz Kine su stigle vijesti o još jednom potpuno električnom hiperautomobilu novoosnovanog proizvođača - kineske kompanije Farnova Automotive.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.