Kineski brend stigao kod komšija: Prodaju ih prvi u ovom delu Evrope

Izvor: B92, 23.Okt.2023, 11:33

Kineski brend stigao kod komšija: Prodaju ih prvi u ovom delu Evrope

Kineski brend BYD počeće da prodaje svoja električna vozila u Mađarskoj, prva u regionu centralne i istočne Evrope.

Automobili se već mogu naručiti i distribuiraju ih dva zastupnika, a planiraju da izgrade mrežu od najmanje 20 salona u roku od dve godine, prenosi list Hungary Today.

Brend će prodavati tri modela na mađarskom tržištu, a kako kažu, "žele da kombinuju kombinujući naprednu tehnologiju EV i ekološki prihvatljiva rešenja".

Sva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nova vozila pokrivena su garancijom od šest godina ili 150.000 kilometara, dok je baterija pokrivena garancijom od osam godina ili 200.000 kilometara.

Podsetimo, BYD je ušao na evropsko tržište putničkih automobila 2022, i već prodaju svoja vozila u 18 evropskih zemalja.

Zanimljiv podatak, koji nas možda i ne iznenađuje toliko: u Kini se za dan proda onoliko novih automobila koliko u Mađarskoj za godinu dana - u septembru je tako, u prodato 743.000 novih električnih vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.