Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima

Izvor: B92, 20.Jun.2023, 15:31

Kina podstiče kupovinu e-automobila u seoskim područjima

Prodaja ove vrste vozila u Kini je porasla za 60,2 odsto na godišnjem nivou, na 717.000 komada u maju.

Kineske vlasti su pokrenule promotivnu kampanju za vozila na struju, odnosno kako oni to nazivaju – "novu energiju" (NEV) u ruralnim oblastima na tri lokacije – Vusiju na istoku Kine, Ćiongaju na jugu i Đingmenu u centralnom delu ove zemlje.

Kako je saopštilo Ministarstvo industrije i informacionih tehnologija (MIIT), jedno od pet vladinih tela koja su pokrenula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanju, akcija će trajati od juna do decembra, prenosi Beta, pozivajući se na kinesku Sinhuu.

Ukupno će biti predstavljeno 69 modela NEV, saopštilo je Ministarstvo i pozvalo proizvođače i distributere NEV-a da finaliziraju prodajne politike i poboljšaju sisteme korisničkih usluga.

Operateri mesta za punjenje, takođe, trebalo bi da ponude popuste na usluge punjenja, dok bi platforme za elektronsku trgovinu trebalo da prodaju automobile online, dodalo je ministarstvo.

Kina je objavila smernice za pomoć ljudima koji žive u ruralnim područjima da kupuju i koriste NEV, sa fokusom na podsticanje izgradnje infrastrukture za punjenje.

Prodaja NEV u Kini je porasla za 60,2 odsto na godišnjem nivou na 717.000 komada u maju, a proizvodnja NEV iznosila je 713.000 komada prošlog meseca, što je povećanje od 53 odsto u odnosu na isti period prošle godine, navodi Sinhua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.