Kamere uvode red

Izvor: B92, 12.Jul.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamere uvode red

Nastavljen tihi rat između sukobljenih taksista na Aerodromu "Nikola Tesla". Postavljanje kamera sprečiće neregularnosti.



Taksi stajalište, zbog koga je blokiran prilaz dolaznom peronu Aerodroma "Nikola Tesla", radnici "Beograd puta" su i zvanično obeležili. Time su vozači pet taksi udruženja dobili posebnu stanicu, na kojoj stoji tabla sa preporukom grada i aerodroma.

Tokom dana između taksi udruženja koja su u sporu vladao je tihi rat. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vozači "Beotaksija" i grupa samostalnih taksista zauzeli su skoro ceo parking namenjen za vozila svih udruženja, pa su "novajlije" formirale kolonu izvan ovog prostora.

Silazna rampa na dolaznom terminalu na aerodromu "Nikola Tesla" 9. jula je do 14 časova bila zatvorena za taksiste, a zauzeli su je putari, koji su imali zadatak da obeleže nova četiri stajališta za vozače udruženja "Pink", "Beogradski taksi", "Luks", "Nacionalni" i "Taksi bel".

Nakon toga vozila su počela da se slivaju ka dolaznom terminalu. Pet stajališta, koja su i ranije postojala, popunjavali su uglavnom samostalni taksisti i vozači "Beotaksija", dok su sveža parking mesta popunjavali "novajlije". Oni klijentima nude i popust od 10 odsto u toku dana, dok je noću on duplo veći.

Kako bi im se osvetili, taksisti koji su u nedavno blokirali prilaznu rampu sada su se odlučili da zauzmu ceo parking namenjen za taksiste. Zato su vozači pet udruženja koja su dobila nova stajališta poziv da siđu po putnike čekali izvan ovog prostora.

Sukob između taksista na beogradskom aerodromu ponovo je otvorio pitanje uvođenja kamera koje će sprečiti postojeće neregularnosti. U Direkciji za javni prevoz rekli su nam da će ovaj sistem zaživeti već u septembru, nakon čega će kamere biti zadužene za propuštanje taksista do dolaznog perona.

Po rečima Aleksandara Đukića, pomoćnika direktora Direkcije za javni prevoz, većina neophodne opreme za uvođenje sistema kamera na aerodromu već je kupljena.

- Kamere će beležiti ulazak svakog taksija na parking i njegov registarski broj, na spustu kod dolaznog terminala biće postavljen identifikacioni uređaj, a moći će da prođu samo ona vozila koja su na redu - kaže Đukić. - Ovim sistemom kamera biće eliminisan faktor čoveka, tako da neće biti mogućnosti da neko uđe preko veze.

Đukić ističe da u Beogradu postoji više od 3.000 vozila koja ispunjavaju tražene uslove - da su registrovani u Direkciji i da imaju luks vozila - i svi oni moći će da prevoze putnike sa aerodroma "Nikola Tesla".

Pritužbe

Po rečima Aleksandara Đukića iz Direkcije za javni prevoz, najviše pritužbi na taksiste koji mušterijama daleko više naplaćuju prevoz, pored aerodroma "Nikola Tesla", stiže i za one koji rade na autobuskoj i železničkoj stanici.

- Kada budemo videli kako funkcioniše sistem kamera na aerodormu i da li je on uspeo da uvede red među taksiste, razmotrićemo mogućnost da isti sistem uvedemo i na autobuskoj i železničkoj stanici - kaže Đukić.

Regularne cene

Povodom spora između taksista oglasili su se i čelnici aerodroma "Nikola Tesla". Oni su u saopštenju istakli da su podržali inicijativu nekoliko taksi udruženja za formiranje dodatnih parking mesta na stajalištu.

- Do sada je usmeravanje taksi vozila u zonu dolaska vršeno u organizaciji Asocijacije taksi udruženja na način kojim je bio onemogućen pristup vozilima većine beogradskih taksi udruženja - stoji u saopštenju. - I u aerodromu "Nikola Tesla" su uvereni da će ovaj prošireni izbor taksi prevoznika doprineti da se od sada vožnje sa našeg aerodroma obavljaju po regularnim cenama, uz daleko manje primedbi i prijava putnika.

Tekst i fotografija - NovostiOnline ( N. Pantić)

Protest taksista na aerodromu

Low-cost taksi: mala cena, veliki problem

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nastavljen tihi rat sukobljenih taksista na aerodromu; kamere uvode red

Izvor: AutoBrief.com, 12.Jul.2010

Nastavljen tihi rat između sukobljenih taksista na Aerodromu "Nikola Tesla". Sukob između taksista na beogradskom aerodromu ponovo je otvorio pitanje uvođenja kamera koje će sprečiti postojeće neregularnosti ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.