Kakve će boje biti in na automobilima u budućnosti

Izvor: B92, 16.Maj.2016, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kakve će boje biti "in" na automobilima u budućnosti

Predviđanje koje će automobilske boje biti u trendu izazov je sa kojim se dizajneri hvataju u koštac iz godine u godinu.

Dva podjednako bitna aspekta koja oblikuju moderni svet u kome živimo su opčinjenost virtuelnim svetom i želja za ličnim pečatom. Tema koja izbija u prvi plan kada je u pitanju ovogodišnja kolekcija od 65 novih boja koje je pripremila komapnija BASF je - "Parallax", koncept koji dovodi do pojave da predmeti deluju izmešteno ili izmenjeno u zavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od ugla gledanja.

Na globalnom nivou, nejasan odnos između virtuelnog i fizičkog sveta postaje vidljiv i u paleti automobilskih boja. Sintetička, metalik-plava, srebrne i bele nijanse vesnici su digitalizacije svakodnevnog života. Hromatske boje i prirodne nijanse iskazuju protivrečnost – potragu za autentičnim iskustvima i emocijama, naročito u gradskim sredinama.

Inovativni efekti u pigmentu koji omogućavaju da se dve ili više boja kombinuju sa urbanim metalik tonovima obogatiće asortiman boja za automobile budućnosti.

Takođe, specifični lokalni uslovi i razvoj oblikuju način na koji se globalni trendovi adaptiraju u zavisnosti od regiona.

Jedna od boja koja će se na koristiti u narednom periodu je intenzivna nijansa metalik-plave.

Spektar boja koje se kreću od crvene poput krvi – moćne boje koja predstavlja unutrašnji osećaj koji dovodi do novih promena – do tamnijih nijansi crvene i zelene praćenih antracit i crnim tonovima, novi su trendovi u Evropi.

Crna – koja je već godinama unazad jedna od vodećih nijansi u automobilskoj industriji – ponovo dobija na snazi i moći tako što svojim tamnijim tonom odaje utisak dubine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

16.05.2016 ::: Trendovi automobilskih boja za 2016/17. godinu kompanije BASF

Izvor: AutoMagazin, 16.Maj.2016

Predviđanje koje će automobilske boje biti u trendu izazov je sa kojim se dizajneri iz sektora Premaza kompanije BASF hvataju u koštac iz godine u godinu....Tema koja izbija u prvi plan kada je u pitanju ovogodišnja kolekcija od 65 novih boja je „Parallax“, koncept koji dovodi do pojave da predmeti...

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.