Kako izgleda nova Putinova limuzina (VIDEO)

Izvor: B92, 07.Maj.2018, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako izgleda nova Putinova limuzina (VIDEO)

Kao što se i očekivalo, nova Putinova predsednička limuzina prvi put je javno prikazana na dan polaganja zakletve novog-starog predsednika Rusije.

Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svetlost dana.

Automobil kojim se ruski predsednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež.

Ideja je da predsednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile. Deo proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Konačna verzija Kortež limuzine koju smo videli na inauguraciji spolja izgleda kao kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom:

Prema nezvaničnim informacijama, za pogon je upotrebljen turbopunjeni V12 sa 850 ks, koji je razvijen uz pomoć nemačkog Porschea, a automatski devetobrzinski menjač navodno je ruske proizvodnje.

Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

(VIDEO) PUTINOVA ZVER PRVI PUT U JAVNOSTI: Nova limuzina predsednika Rusije predstavljena tokom inauguracije

Izvor: Kurir, 07.Maj.2018

Kao što se i očekivalo, nova Putinova predsednička limuzina prvi put je javno prikazana na dan polaganja zakletve novog-starog predsednika Rusije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.