Kako izgleda najskuplji kineski automobil FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 10:10

Kako izgleda najskuplji kineski automobil FOTO/VIDEO

Proizvodi ga "Crvena zastava", ali ona kineska.

Ime mu je Hongqi L5, a nazivaju ga još i kineski Rolls-Royce. Iako ga krasi retro dizajn, predstavljen je 2014. godine.

Reč je o luksuznoj limuzini koja po izgledu, luksuzu i ceni ide u korak sa najekskluzivnijim limuzinama na svetu, a predsednik Kine Si Đinping najveći je promoter ovog vozila s obzirom da je to njegov zvanični službeni auto.

Na aktuelnom Salonu automobila u Šangaju predstavljena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nova generacija modela, koju ni Kinezi neće moći lako da razlikuju od prethodne.

Najveća novina je uočljiva na prednjem delu vozila, koje krasi još veća maska, dok je u kabini automobil pored retro volana dobio čak tri ekrana.

Novo se susreće sa starim na poseban kineski način, a ovaj stil im se očigledno mnogo dopada, piše Index. Na kraju krajeva, ovo je automobil namenjen veoma probranoj klijenteli iz kineskog društva.

Prethodna generacija se nudila u kombinaciji sa 4.0 V8 motorom sa 381 KS, ali i 6.0 V12 sa 408 KS, a prema lokalnim izvorima ispod haube nove generacije je navodno 4.0 V8 turbo motor.

Cena modela Hongqi L5 u Kini je oko 6 miliona juana ili 800.000 evra. I na kraju, jedna zanimljivost. Hongqi, koji je deo koncerna FAW, u prevodu na srpski znači "Crvena zastava".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.