KORISNI SAVET: Ovako ćete brzo OTVORITI vrata ako ste zaključali i ZABORAVILI ključ u autu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2017, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KORISNI SAVET: Ovako ćete brzo OTVORITI vrata ako ste zaključali i ZABORAVILI ključ u autu! (VIDEO)

Treba vam samo 30 sekundi i problem rešen.

Velikom broju ljudi se makar jednom dogodilo da su zaključali svoj automobil i zaboravili ključ unutra. Često stvar bude još gora jer nam zaključan ostane i novčanik, telefon ili torbica/tašna.

Da bi vam skratili muke i poštedeli vas panike koja nastaje u ovoj poprilično neprijatnoj situaciji, donosimo vam jednostavan i koristan savet kako brzo možete otključati svoj automobil bez ključa.

Pre svega trebaće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vam 2 metra kanapa. Ako ga slučajno nemate pri ruci, tanka pertla će poslužiti jednako dobro. Potrebno je da iskoristite krajeve kanapa i napravite omču, otprilike širine kažiprsta. Jednom kada ste to uradili pravilno treba da provučete kanap kroz gornji desni ugao vozačevog bočnog prozora. Obično postoji tačka u samom uglu, koja će vam omogućiti da provučete kanap i manevrišete unutar automobila.

Kada ste to uradili, koristite obe ruke da pomerate kanap u pokretu klackalice i da se spuštate niže niz prozor i bliže sigurnosnom dugmetu na vratima. Ovaj postupak zahteva dobru koncentraciju i preciznost.

Kada ste konačno spustili omču do sigurnosnog dugmeta, povucite krajeve konopca kako bi se omča zategla. Ključna stvar je da treba biti pažljiv i lagano pomerati kanap, bez ikakvih naglih pokreta. Jer dovoljan je samo trenutak nepažnje, nakon čega ćete morati da počnete sve ispočetka. A budimo realni, postoji velika verovatnoća da već negde kasnite i nemate vremena za gubljenje.

Kada osetite da je stisak dovoljno jak i osiguran oko osigurača, jednostavno povucite kanap na gore i otključajte vrata. Nakon toga ćete moći normalno da uđete u svoj automobil.

Ipak, neki korisnici su primetili da ovaj “trik” radi samo na određenim modelima automobila koji imaju dugme za otkučavanje, jer se dizajn brave na vozilima neprekidno menja i usavršava.

Kako sve opisano izgleda u praksi pogledajte i sami u video uputstvu:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.