KAZNE I DO 10.000 EVRA: Svakodnevni predmeti koje ne smete imati u automobilu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2024, 17:00

KAZNE I DO 10.000 EVRA: Svakodnevni predmeti koje ne smete imati u automobilu

Naizgled bezazleni predmeti mogu vas u Njemačkoj koštati dosta.

Pitanje da li u automobilu mogu da se ostavljaju kućne potrepštine poput noževa ili kašika, na prvi se pogled čini trivijalnim. Međutim, realnost izgleda drugačije.

U Nemačkoj postoje jasna pravila i obaveze koje utiču na prevoz svakodnevnih stvari. Konkretno, nošenje određenih kućnih predmeta u automobilu može dovesti do pravnih posledica i rezultirati kaznama do 10.000 evra.

Prvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vozači su dužni propisno da osiguraju svoj teret. To se ne odnosi samo na teške ili glomazne predmete, već i na naizgled bezopasne stvari poput kupovine namirnica ili ukrasa za automobile.

U slučaju saobraćajne nesreće, neosigurani objekat može predstavljati ozbiljnu opasnost, kako za putnike u vozilu, tako i za ostale učesnike u saobraćaju, pišu nemački mediji.

Dalje, oostavljanje noža u automobilu je zabranjeno i uključuje pravne rizike. Određene vrste noževa, kao što su leptir noževi, sklopivi noževi, noževi sa fiksnom oštricom duži od 12cm i oni koji se smatraju oružjem, zabranjeni su u vozilu.

Ako policija tokom kontrole otkrije takve noževe, mogu biti izrečene stroge novčane kazne. Ovi se propisi odnose ne samo na automobil, već i na javni prevoz ovih predmeta. Izuzeci postoje samo za profesionalne ili posebne razloge koji opravdavaju nošenje noža.

Osim noževa, opasnost mogu predstavljati i drugi predmeti u automobilu. U tim slučajevima nema novčane kazne, ali znatna šteta ipak može nastati. Na primer, stručnjaci upozoravaju da u automobilu ne ostavljate elektronske uređaje kao što su leptopovi, telefoni ili tableti, jer se mogu oštetiti ili izazvati požar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.