KADA ĆE STIĆI U SRBIJU? Pogledajte NOVE LEŽEĆE POLICAJCE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2024, 23:46

KADA ĆE STIĆI U SRBIJU? Pogledajte NOVE LEŽEĆE POLICAJCE (VIDEO)

Inovacija...

Za vozače koji poštuju ograničenje brzine, novi tip "ležećih policajaca", poznat kao Edeva ActiBump, obećava neprimetno i udobno iskustvo. Ovaj inovativni sistem, razvijen od strane švedske kompanije Edeva, poseduje nadzornu kameru i mehanizam koji se aktivira samo kada je potrebno.

Kada vozači poštuju ograničenje brzine, ActiBump ostaje na nivou puta, omogućavajući neometan prolaz. Međutim, ukoliko vozač prekorači dozvoljenu brzinu, ActiBump >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se podiže nekoliko centimetara, uzrokujući osetan udarac, što efikasno usporava prebrze vozače, prenosi Večernji.hr.

Edeva ActiBump pruža brojne prednosti u odnosu na tradicionalne "ležeće policajce". Vozači koji se pridržavaju propisa ne doživljavaju nikakav udarac, čime se povećava udobnost putovanja i smanjuje rizik od oštećenja vozila. Osim toga, ovaj sistem pruža i psihološki efekat, podstičući vozače da se pridržavaju ograničenja brzine, što doprinosi većoj bezbednosti na putevima.

Već implementiran u nekoliko švedskih gradova kao što su Stokholm, Linkoping, Upsala i Malme, kao i u nemačkom gradu Hanau i u Australiji, Edeva ActiBump pokazuje svoju efikasnost u različitim urbanim sredinama. Uvođenje ovog sistema u saobraćajnu infrastrukturu predstavlja značajan korak napred u oblasti bezbednosti saobraćaja i upravljanja brzinom vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.