Još jedan proizvođač ulazi u segment krosovera (FOTO)

Izvor: B92, 19.Jan.2018, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan proizvođač ulazi u segment krosovera (FOTO)

Ponovo oživljeni automobilski brend Datsun predstavio je svoje prvo krosover vozilo pod jednostavnim nazivom – Cross.

Nissan je pre nekoliko godino obnovio već zaboravljenu marku Datsun, čija je uloga u okviru te kompanije da bude jeftini automobilski brend za brzo rastuća tržišta u razvoju.

Najnoviji produkt Datsuna, krosover Cross, predstavljen je u Indineziji. Reč je o malom, ali funkcionalnom vozilu, sa visokim odstojanjem od tla (200 mm) i opciionim 3. redom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sedišta, u koji mogu da se smeste dva deteta.

Datsun Cross svojim dimenzijama (3.995/1.670/1.560 mm, međuosovinsko rastojanje 2.450 mm) pripada potkompaktnim vozilima. Automobil je postavljen na 15 inčne aluminijumske felne i, poput sličnih krosovera, ima zaštitne dodatke na donjim delovima karoserije i krovne šine.

Unutrašnjost je svedena i jednostavno dizajnirana, sa multimedijalnim sistemom čiji se ekran nalazi na centralnoj konzoli iznad visoko postavljene ručice menjača.

Za pogon se koristi 1.2 litarski benzinac sa 79 ks (58 kW) i 104 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Motor je uparen sa manuelnim ili opcionim X-Tronic menjačem sa kontinualno varijabilnim prenosom (CVT).

Datsun Cross će se u Indoneziji prodavati po ceni koja kreće od 12.200 dolara.

.

.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.