Još jedan model se seli u SUV segment

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 10:52

Još jedan model se seli u SUV segment

Nova generacija Nissana Leaf odbaciće svoju formu kompaktnog hečbeka u zamenu za nešto veće.

Nissan Leaf je jedan od pionira tranzicije ka električnim modelima, s obzirom da spada u prve masovno pravljene modele na struju. Trenutno je u prodaji druga generacija ovog automobila, a njen životni vek se polako bliži kraju.

Njegova zamena biće veći SUV, a Automotive News Europe izveštava da će koncept Nissan Chill-Out iz 2021. godine biti osnova za renovirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dizajn Leafa.

Koncept Chill-Out predstavlja veliki odmak od trenutnog stila Leafa. SUV EV sledeće generacije ima elegantan i moderan dizajn, napredne bezbednosne tehnologije, kao i udoban i prostran unutrašnji prostor, naveli su iz Nissana prilikom predstavljanja ovog automobila 2021.

Koncept koristi mehaničku platformu CMF-EV namenjenu električnim vozilima.

Naslednik aktuelnog Leafa trebalo bi da se proizvodi u Engleskoj.

Godišnja prodaja modela Leaf se kretala oko 10.000 jedinica u poslednjih nekoliko godina, ali je pala za skoro 35 odsto tokom prvih devet meseci ove godine.

Tako bi 2023. mogla biti jedna od najgorih godina za ovaj model još od njegovog lansiranja, sa samo 5.804 prodatih primeraka u prva tri kvartala, ali to je samo dokaz da proizvođač treba da izvrši temeljnu reviziju modela.

Tržište EV vozila se dosta promenilo otkako je Nissan predstavio prvi Leaf 2010. Tada je auto imao domet od samo 160 km i predugo vreme punjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.