Jedan vlasnik za 6 decenija: Prodaje se Classic Corvette C1 Roadster iz 1962

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Jul.2023, 20:03

Jedan vlasnik za 6 decenija: Prodaje se Classic Corvette C1 Roadster iz 1962

Neverovatna vremenska kapsula i dokaz doživotne ljubavi jednog čoveka prema svom automobilu

Pronalaženje starog automobila koji je bio u rukama istog vlasnika 10, 15 ili 20 godina nije garancija da će biti u savršenom stanju ili bez problema u budućnosti, ali vam daje sigurnost da nije "prebijeni" automobil koji je brzo prenet drugom vlasniku nakon što je otkriveno da je prokletstvo na točkovima.

Ali šta je sa automobilom koji je u vlasništvu istog čoveka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 61 godinu? Nije mnogo automobila provelo toliko dugo sa istom osobom, ali ova C1 Corvette je jedan od njih. Kupio ga je mladić iz Folk Chevroleta u Ohaju, SAD, 1962. godine, a tek sada se nudi na prodaju kao korišćen više od šest decenija kasnije pošto je isti čovek nažalost preminuo.

Badem bež možda nije prvi izbor većine ljudi za C1, ali čini lepu promenu u odnosu na očiglednu crvenu, a prigušeni tonovi odgovaraju Corvetti koja se udaljava od sjaja kasnih 1950-ih. '62. je bila poslednja godina za C1 pre dolaska C2 Sting Rai-a, i distancirao se od ostalih C1 sa svojom jednostavnijom rešetkom i haubom koja je izostavila hromirane ukrase i opciju boje u dve boje.

Čak i ako niste oduševljeni bojom, svideće vam se mehaničke karakteristike. Iako bi mnogi kupci iz '62 Zadovoljan sa blago podešenim 254 KS ili snažnijim 304 KS iz V8 motora, ovaj automobil ima 345 KS. Ovo je verzija koja je isporučena sa većim bregastim podizačem, o čemu svedoči crvena linija od 6.600 obrtaja u minuti na instrument tabli.

Jedini Vette koji je bio brži te godine bio je skupi Fuellie od 365 KS. Vlasnik ovog automobila je takođe odabrao četvorostepeni manuelni menjač i zadnji deo sa ograničenim proklizavanjem Positraction.

Odometar pokazuje 91.000 milja (146.000 km), što je neverovatno malo za automobil star 61 godinu, ali pošto je prvi put vlasnik, nema razloga da sumnjate u njih. I dok je očigledno da su na njemu obavljeni neki restauratorski radovi, nije baš u besprekornom stanju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.