Jedan od najneobičnijih enterijera svih vremena

Izvor: B92, 04.Jun.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedan od najneobičnijih enterijera svih vremena

Osim po svojim vrhunskim performansama, Vector W8 je automobil koji se ističe i veoma neobičnim izgledom kabine.

Ovaj američki super-sportski automobil koji podseća na neke starije modele Lamborghinija, proizvodio se od 1989. do 1993. Računajući i dva pretprodukcijska vozila, ukupno je izrađeno 19 primeraka.

Za pogon je upotrebljen 6.0 litarski V8 sa dva turbo punjača koji je prema specifikacijama proizvođača razvijao 660 ks (485 kW) i 880 Nm maksimalnog obrtnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << momenta. Maksimalna brzina serijske verzije iznosi preko 350 km/h, a tokom testiranja prototip je uspeo da postigne brzinu od 389 km/h.

Vector W8 osim performansama privlači ljubitelje automobila i svojim neobičnim enterijerom. Unutrašnjost automobila dizajnirana je tako da je čitava instrument tabla, koja stilski podseća na avionski kokpit, izdvojena i smeštena sa leve strane volana.

Na taj način, funkcije i komande koje koristi vozača dostupne su isključivo njemu.

Umesto klasičnih instrumenata, proizvođač je instalirao veliki digitalni displej, na kome se mogu videti najvažniji podaci bitni za vožnju.

Sa druge strane, suvozaču je ostavljeno da se zabavlja audio sistemom koji sadrži masivni CD uređaj za smeštaj 10 diskova.

Interesantan je u položaj električnih komandi za podešavanje sedišta koje se nalaze između vozača i suvozača, dok se komande menjača nalaze u vozačevim vratima.

Aukcijska kuća RM Auctions najavila je da će u avgustu ponuditi na prodaju jedan primerak Vectora W8, a mi vam prenosimo fotografije ovog i danas zanimljivog automobila.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Jedan od najneobičnijih enterijera svih vremena

Izvor: B92, 04.Jun.2014

Osim po svojim vrhunskim performansama, Vector W8 je automobil koji se ističe i veoma neobičnim izgledom kabine...Ovaj američki super-sportski automobil koji podseća na neke starije modele Lamborghinija, proizvodio se od 1989. do 1993. Računajući i dva pretprodukcijska vozila, ukupno je izrađeno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.