Izvor: Nezavisne Novine, 25.Feb.2016, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasuhisa Arai napušta mjesto voditelja F1 projekta u Hondi

Jasuhisa Arai, šef motorsport odjeljenja u "Hondi", odstupiće sa mjesta rukovodioca F1 projekta.

Arai se smatra najodgovornijim za prošlogodišnju katastrofu koja je zadesila "McLaren" i "Hondu" zbog slabog i nepouzdanog "Hondinog" motora. McLaren pokretan "Hondinim" motorom mučio se tokom cijele prethodne sezone, koju je obilježio veliki broj kvarova i očajne performanse.

"Honda" je objavila da će Arai, u skladu sa organizacionim promjenama u Honda >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << R&D, biti smijenjen te da će na njegovu poziciju doći Jusuke Hasegava. On će nadgledati razvoj, proizvodnju i menadžment F1 projekta.

U "Hondi" su odlučili da naprave još neke kadrovske promjene u F1 projektu, pa će tako Jošijuki Macumoto doći na poziciju nadzornog direktora F1 projekta.

Sve promjene nastupaju 1. aprila.

(NN/carlander.ba)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.