JOŠ MALO I STIŽE: Tesla model Y biće gotov pre planiranog roka (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Dec.2019, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ MALO I STIŽE: Tesla model Y biće gotov pre planiranog roka (FOTO)

Prvi kupci očekuju se već tokom početka 2020. godine...

Prvi kupci mogli bi da sednu u svoja vozila već početkom 2020, umesto u jesen iste godine, kako je prvobitno planirano.

Tesla Model Y spotted in the wild. Now we saw the third row of seats

【Video🎬】https://t.co/tmw1LVhzLg#Tesla #ModelY pic.twitter.com/B1OdwlPggq

— Tesmanian.com (@Tesmanian_com) 03. децембар 2019.

Američki proizvođač električnih automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zatražio je od svojih tajvanskih dobavljača da ubrzaju izradu delova za Teslu, kako bi Model Y počeo da se proizvodi pre nego što je prethodno najavljeno, saznaje CNBC.

Kako se navodi, cilj je da novi, pristupačniji električni SUV uđe u serijsku proizvodnju najmanje šest meseci ranije i da se pojavi na putevima već u prvom tromesečju 2020. godine.

Podsećamo, kada je Model Y predstavljen javnosti, Tesla je najavio da će masovna proizvodnja ovog vozila startovati u jesen 2020, a pre dva meseca Ilon Mask je izjavio da je taj rok pomeren za leto sledeće godine.

Direktor Tesle tada je rekao i da se pripreme za proizvodnju u fabrici u Frimontu odvijaju znatno brže nego što je u početku planirano.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.