JEFTINIJE REGISTRACIJE: Evo koje sve olakšice sprema Vlada Srbije, ali samo za VOZAČE OVIH VOZILA

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 11:08

JEFTINIJE REGISTRACIJE: Evo koje sve olakšice sprema Vlada Srbije, ali samo za VOZAČE OVIH VOZILA

Porez se neće više plaćati za godinu dana.

Vlada Srbije je uputila predloge dopuna Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara po kojoj vlasnici motocikala, motocikala sa bočnim sedištem i teških tricikala u Srbiji neće plaćati porez za čitavu godinu.

Prema predloženim izmenama zakona, motocikli i srodna vozila moći će se registrovati na period kraći od jedne godine, što znači da će se porez plaćati samo za broj meseci koliko je registracija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << važeća. Iznos poreza će biti srazmeran broju meseci registracije u odnosu na godišnju stopu poreza.

Ove izmene zakona trebale bi da stupe na snagu od 1. marta 2024. godine, a predstavljaju korak ka pravednijem oporezivanju vlasnika ovih vrsta vozila. Očekuje se da će ova mera olakšati finansijski teret vlasnicima motocikala i smanjiti troškove registracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.