JEDVA LEGALAN: Maksimalna brzina mu je 354 KM/H (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2019, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEDVA LEGALAN: Maksimalna brzina mu je 354 KM/H (VIDEO)

Ovaj auto debitovao je na ovogodišnjem sajmu tjunera SEMA.

Kada je Dodž predstavio "Challenger SRT Demon" koji legalan van trkačkih staza, "Hennessey Performance" je brzo odgovorio tjuniranim Ševroletovim Kamarom nazvanim "The Exorcist", jer kao što je poznato, egzorcist ubija demone.

Međutim, bez dodatne OEM konkurencije za borbu, tjuner iz Teksasa je odlučio da nadmaši sam sebe novim Kamarom kojem čak ni Exorcist ne može da parira, a to je "Hennessey Resurrection >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Camaro ZL1 1LE" sa čak 1.200 KS, gotovo dvostruko više u odnosu na "normalni" Kamaro ZL1 1LE. Ipak, "Hennessey" je u potpunosti odbacio Kamarov LT4 motor te ga je zamenio LT5 V8 motorom sa superpunjačem iz modela "Corvette ZR1".

Samo ova promena je značila povećanje snage na 755 KS, ali "Hennessey" je išao dalje pa je povećao protok vazduha i temeljno unapredio motor.

Poklopac motora od karbonskih vlakana takođe omogućava više prostora za protok vazduha, a motor je kalibrisan kako bi sva poboljšanja funkcionisala u harmoniji.

Kupci mogu izabrati između 6-stepenog manuelnog i desetostepenog automatskog menjača koji je unapređen tako da može da se nosi s većom snagom. Manuelni menjač dolazi sa "Centerforca" kvačilom zaduženim da izdrži svu snagu koja se oslobodi punim pritiskom na papučicu gasa.

"Hennessey" tvrdi da "Resurrection Camaro" do "stotke" stiže za 2,3 sekunde, a 402 metra prelazi za 9,3 sekunde. Maksimalna brzina iznosi 354 km/h.

Tjuner nudi i jednogodišnju garanciju, a planirana je proizvodnja samo 24 primerka od kojih će svaki koštati 200.000 dolara.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.