JAKO JE VAŽNO DA ZNATE: Evo zašto je važno isprazniti bešiku pre vožnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 23:29

JAKO JE VAŽNO DA ZNATE: Evo zašto je važno isprazniti bešiku pre vožnje

Sa punom bešikom, u slučaju nezgode, možete imati ozbiljne posledice, jer može i da pukne.

Prvi i najočigledniji razlog bi bio ometanje. Naime, kada vozite, a imate neki latentni problem, koncentracija vam opada. Potreba za odlaskom u toalet i odlaganje će uticati na vašu koncentraciju tokom vožnje.

Ali postoji još jedan razlog zašto bi trebalo da odete u toalet pre vožnje. Naime, sa punom bešikom, u slučaju nezgode, možete imati teške posledice, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << može i da pukne, piše Revijahak.

Nervi bešike su odgovorni za slanje informacija u mozak da je vreme za mokrenje. Kada je bešika puna mokraće, lakše će puknuti usled nekog pritiska ili udara. Naročito u slučaju saobraćajne nezgode kada su sile zaustavljanja povećane, a područje bešike je pokriveno sigurnosnim pojasom.

Zato ispraznite bešiku pre nego što krenete na put...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.