Izumitelj Sinklera C5 razvio još jedno električno vozilo

Izvor: S media, 06.Nov.2010, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izumitelj Sinklera C5 razvio još jedno električno vozilo

Iako bi višemilionski gubici u projektu Sinkler C5 poljuljali samopouzdanje običnog čoveka, to nije slučaj sa sir Klajvom Sinklerom, koji je stvorio još jedno ambiciozno električno vozilo koje je nazvao X-1.

Električno vozilo C5 izumitelja Klajva Sinklera je proizvedeno još 1985. godine s ciljem da promeni način na koji ljudi putuju. Maksimalna brzina ovog vozila je 24 km/h. Izumitelj je u ovom projektu izgubio blizu sedam miliona evra.

Sinkler je uprkos tome >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << razvio novo vozilo X-1 koji je jako slično biciklu, a po potrebi se može koristiti i električni motor kojeg napaja baterija.

Kao i kod vozila C5, i u X-1 vozač sedi na sjedištu koje je postavljeno nisko i sa nogama ispruženim prema napred. Vozilo je delimično zatvoreno krovom koji se ponaša i kao sigurnosni kavez.

Kritičari su rekli da vozilo ima premalo snage, da nudi slabu zaštitu od nevremena i da će imati problema sa lošim putevima.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.