Iz prve ruke: B92.net video novi Xiaomi automobil FOTO

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 22:22

Iz prve ruke: B92.net video novi Xiaomi automobil FOTO

Bili smo u Barseloni gde smo na MWC-u videli automobil o kom se dugo pričalo - Xiaomi SU7.

Kineski brend odlučio je da uplovi u svet automobila, ali polako. U martu će verovatno biti proizvedeno oko 2.000 vozila, a cilj je da se do jula dođe do broja od 10.000 primeraka, i da se onda svakog meseca toliko proizvodi.

Pisali smo o ovom automobilu i ranije, a sada smo ga videli iz prve ruke.

U pitanju je električna limuzina duga skoro pet metara, sa motorom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage 644 KS i HyperOS operativnim sistemom.

Na MWC-u je Xiaomi odlučio da izloži najjaču verziju ovog modela - Xiaomi SU7 Max, koji ima više autonomije (800 km) i jači motor od osnovne varijante (kao što smo rekli, 664 KS).

Ova verzija ima bateriju od 150 kWh, i pogon na sva četiri točka.Takođe ima i dva motora (osnovna verzija ima jedan, i pogon na zadnjoj osovini).

Odsek za "statističare": Najveća brzina koju razvija je 265 km/h, a "do stotke" stigne za 2,78 sekundi, dok je težak nešto preko 2,200 kg.

Ne znamo mnogo o enterijeru jer su ga ljubomorno čuvali, ali zato znamo da je kombinovan sa Android platformom, kako bi se pružilo najbolje moguće iskustvo korisnicima koji žele da ukrste korišćenje svih uređaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.