Iz Tesle najavljen kompaktni električni automobil

Izvor: B92, 19.Jan.2020, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Tesle najavljen kompaktni električni automobil

Kompanija Tesla je objavila zvaničnu dizajnersku skicu novog kompaktnog električnog automobila i otkrila plan za otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Kini.

Tesla planira da u Kini izgradi novi centar za istraživanje i razvoj, a objavljena je i skica koja najavljuje prvi kompaktni električni automobil.

Ovaj model bi trebalo da nađe svoje mesto ispod Teslinog Modela 3 i da predstavlja rivala Folksvagenovom električnom modelu ID.3.

Kompanija ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem poziva zainteresovane dizajnere i inženjere da se prijave za rad u novom Teslinom postrojenju u Kini, preneo je portal Klix.ba.

Osnivač Tesle Ilon Mask je tokom događaja lansiranja Modela 3 i Modela Y proizvedenih u Kini izrazio želju da dizajnira električni automobil u Kini namenjen globalnom tržištu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tesla najavljuje kompaktni električni automobil

Izvor: SEEbiz.eu, 19.Jan.2020

NEW YORK – Kompanija Tesla je objavila službenu dizajnersku skicu novog kompaktnog električnog automobila i otkrila plan za otvaranje istraživačkog i razvojnog centra u Kini...Tesla planira u Kini izgraditi novi centar za istraživanje i razvoj, a objavljena je i skica koja najavljuje prvi kompaktni...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.