Istorijska odluka za vlasnike oldtajmera: Jeftinija registracija i oslobađanje od taksi

Izvor: B92, 25.Maj.2020, 13:13

Istorijska odluka za vlasnike oldtajmera: Jeftinija registracija i oslobađanje od taksi

Veliki trenutak za sve ljubitelje i vlasnike starih vozila u Crnoj Gori.

Dugogodišnja borba vlasnika oldtajmera u Crnoj Gori urodila je plodom i konačno će stariji "ljubimci na četiri točka" dobiti poseban status, koji će podrazumevati jeftiniju registraciju, oslobađanje od taksi i niz drugih povoljnosti.

Predsednik kluba "Oldtajmer Montenegro", Novica Mišeljić, objašnjva za CdM da je krajem prošle godine usvojen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o bezbjednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saobraćaja na putevima – dokument o potpuno novom verifikovanju oldtajmera koji će pomoći u očuvanju starijih automobila u Crnoj Gori.

"Oldtajmer vozila će biti odvojena od ostalih drumskih vozila, svrstana u posebnu kategoriju, zaštićena zakonom, a njihovi vlasnici imaće povoljnosti pri registraciji, uvozu i potpuno drugačiji tretman prilikom obavljanja tehničkog pregleda", naglašava Mišeljić.

Kako dodaje, svako sertifikovano oldtajmer vozilo biće obeleženo posebnim braon registarskim tablicama, kako bi se na ulici odmah znalo o kakvom vozilu se radi, a ovi automobili će biti oslobođeni svih taksi i putarina.

"Da bi se mogle primeniti navedene povoljnosti na određeno vozilo ono mora posedovati sertifikat Oldtajmer saveza Crne Gore, koji dokazuje da je to vozilo ustvari oldtajmer, a vlasnik mora biti član jednog od Oldtajmer klubova ili samog Saveza. Ko dobija sertifikat odlučuje komisija koju čine jedan član Saveza, jedan pripadnik Ministarstva saobraćaja i pomorstva i jedan stručnjak iz oblasti automobilizma", ističe Mišeljić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.