Isporučen prvi Tata Nano

Izvor: AutoBlog, 19.Jul.2009, 02:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isporučen prvi Tata Nano

Najjeftiniji novi automobil na svetu, indijski Tata Nano (čija osnovna verzija košta nešto više od 1.700 evra), danas je dobio svoje prve vlasnike. Tačnije, u prvoj turi je isporučeno 50 komada, a prvi srećni vlasnik je Ashok Raghunath Vichare iz Mumbaja, kome je ključeve svečano uručio lično prvi čovek indijske kompanije Ratan Tata.  Prodaja ovog automobila je inače počela u aprilu, od kada je u Indiji primljeno preko 200.000 narudžbina.   Nano je prošle nedelje uspešno prošao i aktuelni evropski frontalni (pri brzini od 56 km/h) i bočni crash test, koji su strožiji od onih u Indiji. Test, kome je prisustvovalo i više novinara, obavljen je u MIRA test centru, i to pod nadzorom inspektora iz britanskog Vehi...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Krenule porudžbine za prvi leteći automobil (VIDEO)

Izvor: AutoBrief.com, 18.Jul.2009, 15:50

Tek što su sa relativnim uspehom završili prvi test svog "letećeg automobila", kompanija Terrafugia Transition već je počela da prima prve porudžbine za njega. Leteći automobil može da leti brzinom od 184 km na sat, a transformacija iz vozila u letelicu obavlja se ..

Nastavak na AutoBrief.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.