Infiniti priprema konkurenta A klasi

Izvor: B92, 09.Avg.2013, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infiniti priprema konkurenta A klasi

Od auto-salona u Frankfurtu deli nas nešto više od mesec dana, a najave premijera novih modela i dizajnerskih studija već počinju da pune stranice automoblskih sajtova. Poslednji u nizu je koncept Infiniti Q30.

Infiniti je godinu započeo najavom nove nomenklature u okviru koje će svi modeli imati slovo Q u nazivu, da bi na sajmu u Ženevi usledila premijera sportskog sedana Q50. Za Frankurt se najavljuje potpuno novi koncept kompaktnog premijum automobila Q30.

Mada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skica koju je proizvođač objavio predstavlja stilizovano vozilo, ako automobil bude i približno slično izgledao uživo, Infiniti će nastaviti uspešan trend dizajna dopadljivih, fluidnih linija.

"Koncept Q30 predstavlja uvod u proširenje game naših modela i najavu novog stilskog izraza koji treba da privuče mlađe kupce kupce savremenih pogleda na svet", kaže predsednik Infinitija, Johan de Nysschen.

Infiniti Q30 ujedno je i prvi produkt ovog proizvođača nastao pod rukovodstvom novog šefa dizajna, Alfonsa Albaise. U toj kompaniji kažu da je u planu i serijski model u čiji razvoj će biti uključen i Sebastian Vettel.

Automobil bi trebalo da se na tržištu suprotstavi kompaktnim modelima drugih premijum proizvođača, kao što su Mercedes A klase, BMW Serije 1 ili Audi A3.

Pročitajte više o Infinitiju Q50.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.