Infiniti pokrenuo ofanzivu na Kinu

Izvor: B92, 24.Apr.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infiniti pokrenuo ofanzivu na Kinu

Luksuzni departman japanskog Nissana, Infiniti, najavio je novu plaftormu za električna vozila.

Platforma je bazirana na konceptu Q Inspiration i na njoj će biti proizvedeno pet potpuno novih električnih modela.

Svih pet modela će biti pravljeno u Kini u narednih pet godina, u saradnji sa lokalnom kompanijom Dongfeng Motro Gruop iz obalkog grada Dalijana, saopštio je Infiniti.

Prvi će biti redizajnirani QX50 premijum SUV s kojim Infiniti "cilja" najbrže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rastući segment automobile.

"Imali smo Kinu poprilično na umu kada smo dizajnirali Q Inspiration, koji pokazuje sportski, performansama okrenut električni koncept, sa mnogo većim unutrašnjim prostorom", rekao je prvi čovek Infinitija Roland Gruger.

Infiniti planira da iskoristi liberalizaciju kineskog tržišta i postane konkurentniji Audiju, Lexusu i BMW, iz kog je Kruger i došao u japansku kompaniju 2014.

Prošle godine Infiniti je prodao oko 48.000 vozila u Kini (primera radi, Mercedes je prodao oko 590.000), što je 60% globalne prodaje, a do 2025. planira da udeo u ovoj zemlji bude čak 90%.

S obzirom da se očekuje da kinesko tržište električnih automobila bude udvostručeno ove godine u odnosu na prethodnu, na milion jedinica, novi modeli Infinitija će verovatno svi biti EV ili hibridni.

Infiniti trenutno najviše automobila prodaje u SAD, ali to tržište za razliku od kineskog raste osetno samo u SUV segment.

"Postoji potencijal rasta za Infiniti u SAD, ali, ukupni rast tržište nije na istom nivou kao što vidimo u Kini", zaključio je Kruger.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.