ISTORIJSKI TRENUTAK: Uzleteo je prvi LETEĆI TAKSI (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2019, 12:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISTORIJSKI TRENUTAK: Uzleteo je prvi LETEĆI TAKSI (VIDEO)

Vozi, Miško, po nebu.

Istorijsko uzletanje zabeleženo je u bavarskom selu Oberfafenhofenu, čime je dokazan potencijal koncepta električne letelice. Radi se o prototipu letelice koja teži oko tonu i po, a pokreće je električni pogon. Tačnije, u pitanju je 36 električno pogonjenih mlaznih motora smeštenih u krila letelice.

Prototip letećeg taksija zasad može da uzleti i sigurno sleti, a u sledećim testovima pokušaće savladati kompleksnije manevre, javlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Špigel. Na kraju, ova letelica bi trebalo da čini jeftin leteći taksi, a koji će u Nemačkoj biti komercijalizovan do 2025. godine. Jedan od osnivača kompanije, Danijel Vigand izjavio je kako će ove nečujne letelice moći u vazduhu da budu do jednog sata i leteće brzinom od 300 km/h. Moći će da prevezu do pet osoba, a prevoz će biti drastično jeftiniji od konvencionalnog.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.