INOVACIJA ZA MOTOCIKLISTE: Napravljene prve PANTALONE SA VAZDUŠNIM JASTUCIMA (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 14:22

INOVACIJA ZA MOTOCIKLISTE: Napravljene prve PANTALONE SA VAZDUŠNIM JASTUCIMA (VIDEO)

Ove farmerke služe za zaštitu celog donjeg dela tela, kičme, trtice, zadnjice, butina i femoralne arterije

Bezbednost motociklista je na umu mnogih ljudi, a neki pokušavaju da svoje brige pretvore u proizvode i istovremeno zarade nešto novca. Mo'cicle je švedska modna i tehnološka kompanija koja već 17 godina proizvodi motociklističku odeću, posebno farmerke.

Kako navode Šveđani, najviše povreda u teškim udesima motociklista nastaje u donjem delu tela. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zato su napravili novi proizvod Airbag-Jeans, odnosno farmerke sa vazdušnim jastucima, koji se aktiviraju u slučaju pada sa motocikla. Ove farmerke služe za zaštitu celog donjeg dela tela: donjeg dela kičme, trtice, zadnjice, butina i butne arterije. Imaju ugrađenu traku koja mora biti pričvršćena za motocikl da bi se aktivirao vazdušni jastuk ako vozač padne. Vazdušni jastuk je nevidljiv pre nego što se aktivira. Za to mu treba samo 150 milisekundi.

Šta će se dogoditi ako vozač zaboravi da skine pantalone kada siđe? Vazdušni jastuk se neće aktivirati ako se to dogodi, uprkos činjenici da je potrebna sila od 40 kilograma. Da biste ga ponovo koristili, nakon aktivacije, potrebno je samo zameniti kertridž ugljen-dioksida. Cena pantalona je 599 evra za plavi model i 699 evra za crni model.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.