Hit iz Japana! Električni bicikl na naduvavanje koji staje u ranac (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 17:08

Hit iz Japana! Električni bicikl na naduvavanje koji staje u ranac (VIDEO)

Poimo je već testiran i dobio je odlične ocene

Poslednjih godinu dana u Srbiji i svetu sve su popularniji električni bicikli i trotineti, koji korisnicima rešavaju problem saobraćajnih gužvi.

Najnovije rešenje kompaktnog električnog bicikla stiže iz Japana, a razvija se na Univerzitetu u Tokiju. Njegovo ime je Poimo (Portable and Inflatable Mobility), staje u ranac, a uz pomoć električne pumpe može se naduvati i pretvoriti u mali mobilni sistem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prema informacijama IEEE Spectrum, potrebno je nešto više od minuta da se Poimo napumpa vazduhom, a korisnik potom mora da postavi točkove, upravljač, baterije i motor. Ukupna težina ovog neobičnog, ali vrlo udobnog, prevoznog sredstva je svega 5,5 kilograma, piše InceptiveMind.

Poimo je već testiran u Japanu i dobio je odlične ocene. Kada se okonča trenutna faza prototipa, ovaj električni bicikl biće bezbedniji, jeftiniji i jednostavniji za korišćenje nego ostali modeli na tržištu, tvrde kreatori.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.