Hennessey Venom GT

Izvor: B92, 31.Mar.2010, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hennessey Venom GT

Tjuneri iz Teksasa pozabavili su se najmanjim Lotusovim modelom i umesto serijskog motora sa 260 KS, podarili mu monstruozni atmosferski 6,2-litarski V8 motor.



Hennessey Performance proslavio se tjuniranjem američkih muscle cars, a njihov najnoviji projekat odnosi se na sasvim drugu klasu automobila.

U malog britanskog "sportistu”, Lotus Elise, transplantirano je srce iz Corvette ZR1 – 6,2-litarski V8 LS9 motor, inače snažan 640 KS. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kupci Venoma GT, potom mogu da biraju nivo snage od 730 KS ili dve twinturbo verzije snažne 1000, odnosno 1200 KS.

Snaga se prenosi putem šeststepenog Ricardo menjača na zadnje točkove, opremljene Michelinovim gumama visokih performansi.

Uprkos ugradnji masivnog, središnje smeštenog V8 motora, ukupna masa vozila iznosi 1071 kg, najviše zahvaljujući karoseriji od ugljeničnih vlakana.

Keramičke kočnice od 15 inča takođe daju svoj doprinos, dok za aerodinamiku brine aktivni aero-sistem s podesivim zadnjim spojlerom i sistemom oslanjanja koji omogućava vozaču podešavanje u svim parametrima.

Je li ovo čista ludost ili postavljanje sasvim novih standarda, procenite sami, ali definitivno se radi o svojevrsnoj potvrdi koju prati izreka da se otrov čuva u malim bočicama.

Proizvodnja Venoma GT ograničena je na 10 primeraka godišnje, četiri su već naručena, a cena za verziju sa najslabijim motorom od 730 KS iznosi 450.000 eura.

Izvor - AutoKlub.hr

Pročitajte više o modelu Lotus Evora 414E Hybrid

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.