HRABROST ILI LUDOST? Ovakvo preticanje još NISTE videli, kako je OVO uspeo? (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 14:03

HRABROST ILI LUDOST? Ovakvo preticanje još NISTE videli, kako je OVO uspeo? (VIDEO)

Kako je ovo uspeo?

Praksa je pokazala da pogrešno obavljena preticanja predstavljaju jedan od najžešćih uzroka saobraćajnih nesreća sa fatalnim ishodon.

Kada vozač u manevru preticanja preceni sposovnosti svog vozačkog umeća i mogućnosti automobila, u slučaju naleta vozila iz suprotnog smera redovno će doći do frontalnog sudara.

Upravo takav slučaj prikazuje video u nastavku. Snimak nam dolazi iz Australije, iz kabine vozača kamiona koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << neverovatno uspeo da izbegne katastrofalnu nesreću. Tzv B-double ili kompozicija od 26 metara dužine je zasigurno nešto s čime se ne želite naći oči u oči. A upravo to se dogodilo vozaču terenca koji je neoprezno ušao u manevar preticanja i naleteo na 57 tona tešku kompoziciju.

Imao je mnogo sreće, uspeo da izvede preticanje koje je naumio i istovremeno za sekund izbegao sigurnu smrt:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.