HITNO SE POVLAČE OVI AUTOMOBILI SA TRŽIŠTA: Opasni po BEZBEDNOST ljudi, prave velike probleme vozačima

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 22:36

HITNO SE POVLAČE OVI AUTOMOBILI SA TRŽIŠTA: Opasni po BEZBEDNOST ljudi, prave velike probleme vozačima

Kompanija Tesla je saopštila da povlači skoro 200.000 automobila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija Tesla je saopštila da povlači skoro 200.000 automobila u Sjedinjenim Američkim Državama, zbog toga što se dešava da kamera ne radi kada se menjač prebaci u rikverc.

Kako se navodi, povlače se modeli Y, S i X iz prošle godine, a svi su opremljeni računarom "Full self-driving" 4.0, prenosi Asošijeted pres.

Kompanija navodi u dokumentima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje je objavila američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja na autoputevima da nestabilnost softvera može sprečiti da kamere prikazuje prostor iza automobila kada se vozi u rikverc, što povećava rizik od sudara.

Tesla je navela da nema podataka da je do sada zbog toga registrovan bilo kakav udes ili povreda i da je problem rešen ažuriranjem softvera na mreži.

Kompanija je počela da dobija žalbe zbog problema sa kamerom krajem decembra, nakon čega je odlučeno da se povuku automobili.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.