Google Maps se izvinio ljudima koje je odveo u nedođiju

Izvor: B92, 03.Dec.2023, 21:12

Google Maps se izvinio ljudima koje je odveo u "nedođiju"

I Google ume da kaže "izvini".

Nedavno smo pisali o grupi ljudi koja je se vraćala iz Las Vegasa u Kaliforniju, a koja je prateći Google Maps završila u pustinji tako duboko da su na kraju morali da ih šlepaju nazad.

Ako ste propustili, evo brze rekapitulacije. Ekipa je putovala u Las Vegas kako bi gledali trku Formule 1, a u povratku, umesto da idu autoputem koji povezuje južnu Kaliforniju sa Las Vegasom, oni su poslušali Google Maps koji im je predložio da krenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << alternativnom rutom da bi, kako je pisalo, izbegli oluju.

Na kraju nisu mogli da utvrde gde se nalaze, pa su su pozvali hitne službe jer su se izgubili. Pošto hitna služba nije mogla da dođe po njih zbog oluje, morali su da pozovu šlep službu. Automobil su ostavili u Las Vegasu, a morali su da zamene zadnju desnu gumu, kao i još poneki deo.

Nakon što je ovaj slučaj postao viralan na TikToku, oglasio se i Google, i to izvinjenjem.

"Izvinjavamo se zbog onoga što se desilo prošlog vikenda. Nećemo više slati vozače tim putem. Već sada, oni koji putuju od Las Vegasa do Kalifornije, preusmereni su na auto-put I-15", saopštio je Google Maps.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.