Google Maps menja navike vozača – do cilja sada drugačijim putem

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 16:58

Google Maps menja navike vozača – do cilja sada drugačijim putem

Aplikacija Google Maps uvodi novine u svoju navigaciju. Do odredišta se neće stizati najbližim, već ekološkim putem. Korisnici će tako moći da doprinesu održivosti i očuvanju prirode.

Svojim korisnicima navigacija aplikacije Google Maps neće automatski nuditi najkraći put do zadate tačke, već put koji troši najmanje resursa i štiti prirodu.

Pre ponuđenog odgovora do željenog cilja, obračunavaće se faktor potrošnje goriva i tipovi zagađenja, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << RTS.

Korisnici kojima je prioritet brzina i dalje će biti u mogućnosti da odaberu pristup najbržoj maršruti, ali samo kroz dodatna podešavanja.

Zbog ovih promena, Google će ažurirati i dodatno poboljšati navigaciju javnog prevoza, koji će u nekim gradovima sveta biti još dostupniji. Ekološki akcenat stavljen je na električne autobuse, vozove, tramvaje i metro, prevozna sredstva sa smanjenom emisijom ugljen-dioksida.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.