Galerija: Gensis G80 Sport

Izvor: B92, 12.Avg.2021, 14:52

Galerija: Gensis G80 Sport

Korejski proizvođač objavio je fotografije svoje nove sportske limuzine.

Povodom lansiranja modela Genesis G80 Sport u Južnoj Koreji, premijum proizvođača iz te zemlje objavio je galeriju fotografija ovog automobila.

U odnosu na standardni G80, Sport verzija ima tvrđe ogibljenje i upravljanje na sva 4 točka. To znači da se zadnji točkovi zakreću u suprotnom smeru od prednjih pri brzinama do 60 km/h, čime se postižu bolje manevarske sposobnosti tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vožnje u urbanim sredinama.

Genesis će G80 Sport u Koreji ponuditi sa istim motorima koji se ugrađuju i u standardnu verziju. U pitanju su 2.5 i 3.5-litarski benzinci i 2.2-litarski dizelaš.

Bazični turbo-benzinski sa 4 cilindra motor proizvodi 300 KS i 422 Nm, dok 3.5 tvin-turbo V6 isporučuje 375 KS i 530 Nm. Sa druge strane, dizelaš raspolaže sa 207 KS i 441 Nm.

Svi motori standardno su povezani sa 8-stepenim automatikom.

Pogledajte promo video:

G80 Sport se od regularne verzije razlikuje i po vizuelnim detaljima na spoljašnjosti, koji mu daju naglašeniu sportski izgled.

Za sada nije poznato kada će ovaj automobil stići na ostala svetska tržišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.