Zajednička proizvodnja elektromobila GM i LG

Izvor: S media, 28.Avg.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička proizvodnja elektromobila GM i LG

Automobilski koncern "Dženeral Motors" (GM) i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji u okviru kojeg će kompanije zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile, objavila je informativna služba američke kompanije.

Informativna služba "Dženeral Motors" (GM) objavila je da su ova kompanija i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji u okviru kojeg će kompanije zajednički usavršavati >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << tehnologije za električne automobile.

LG već duže vreme isporučuje baterije za hibridne modele GM "ševrolet volt" i njegovog evropskog "rođaka" model "opel ampera". U okviru novog sporazuma kompanije će zajednički da razrađuju i proizvode ključne delove električnih automobila.

Najveću korist od partnerstva korejska kompanija će ostvariti činjenicom da će se u njenoj ponudi pojaviti danas sve traženija tehnološka rešenja za autoindustriju.

Informativna služba GM navodi da će automobili proizvedeni u okviru partnerstva, za razliku od modela "volt" koji se za sada prodaju samo u SAD, biti namenjeni tržištima drugih zemalja, ali za sada se ne saopštava kada će se prvi takvi modeli i pojaviti.

Prodaju hibridnog automobila "ševrolet volt" američka korporacija je pokrenula u decembru prošle godine. Ovaj automobil se startuje pomoću elektromotora, čije se baterije pune na običnoj kućnoj mreži, ali je "volt" opremnljen i dodatnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem koga dopunjuje liltijum-jonska barterija za vreme vožnje. Dodatni motor (na benzin ili etanol) ovom automobilu omogućava prelazak do 610 kilometara sa jednim punjenjem.

GM je za prodaju u ovoj godini proizveo 4.488 primeraka "volt" i praktično su svi, kako tvrdi predstavnik kompanije, "virtuelno rasprodati", što znači da automobili već imaju kupce koji su položili kaparu. Rast prodaje, međutim, koči prilično visoka cena od 32.000 dolara uz subvenciju za ekološki transport. U julu je u SAD prodato 125 automobila, dvostruko manje nego u februaru ove godine.

Dženeral motors ponovo prvi u svetu

General Motors ostvario rast prodaje od 11 %

Za iduću godinu GM planira plasman obnovljene verzije "volt" čija će osnovna verzija biti za 1.000 dolara jevtinija od postojeće.

Početkom 2011. godine u Evropi je počeo prijem porudžbina za "bliskog srodnika" američkog "volta", automobil "opel ampera". Na tehničkom planu automobili su isti, a razlika je samo u spoljašnjoj opremi i broju opcija, s tim što su u Evropi ta vozila mnogo skuplja - 42.900 evra.

Rukovodstvo "Opela" je u junu objavilo da je koncern dobio porudžbine za 5.000 primeraka "ampera", a prvi će se vlasnicima isporučiti do kraja ove godine. "Opel" računa da do kraja 2012. godine proda deset hijada svojih elektromobila, prenela je ruska agencija RIA Novosti.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zajednička proizvodnja elektromobila GM i LG

Izvor: Capital.ba, 28.Avg.2011

NJUJORK, Automobilski koncern 'Dženeral Motors' (GM) i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji u okviru kojeg će kompanije zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile, objavila je informativna služba američke kompanije. Informativna služba 'Dženeral...

Nastavak na Capital.ba...

Zajednička proizvodnja elektromobila GM i LG

Izvor: Economy.rs, 28.Avg.2011

Automobilski koncern General Motors (GM) i korejski proizvođač elektronike LG potpisali su sporazum o saradnji u okviru kojeg će kompanije zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile, objavila je informativna služba američke kompanije.

Nastavak na Economy.rs...

GM i LG prave električni automobil

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Avg.2011, 11:21

DETROIT - Automobilski koncern "Dženeral Motos" (GM) i korejski LG će zajednički usavršavati tehnologije za električne automobile

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.