Francuska bi da spoji Stellantis i Renault?

Izvor: B92, 05.Feb.2024, 20:17

Francuska bi da spoji Stellantis i Renault?

Francuska navodno razmatra spajanje dva proizvođača automobila kako bi ojačala svoj uticaj u tom sektoru i suprotstavila se kineskoj i nemačkoj konkurenciji.

Italijanski dnevnik Il Mesađero objavio je u nedelju da francuska vlada, koja je najveći akcionar kompanije Renault i koja ima udeo u Stellantisu, proučava plan za spajanje dve automobilske grupacije.

Francuska navodno razmatra spajanje dva proizvođača automobila kako bi ojačala svoj uticaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tom sektoru i suprotstavila se kineskoj i nemačkoj konkurenciji, piše italijanski list.

Akcije kompanije Renault su u ponedeljak u početku porasle za više od 4 procenta, a trgovci su naveli spekulacije medija o potencijalnom spajanju. Ali onda je rast usporen i smanjen na samo jedan odsto kada je od Stellantis stigla informacija da se o spajanju nije razgovaralo.

Renault ima nižu tržišnu vrednost od Stellantisa, koji je nastao spajanjem francuskog PSA i kompanije Fiat Chrysler Automobiles 2021. godine, u poseduje više brendova, uključujući Peugeot, Citroen, Opel, Jeep, Fiat...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proučava se mogućnost spajanja Stallantisa i Renaulta?

Izvor: AutoBlog, 05.Feb.2024

U nedelju je italijanski dnevnik Il Messaggero objavio da francuska vlada, koja je najveći deoničar Renaulta i ima udeo u Stellantisu, proučava plan spajanja dve grupacije. Francuska navodno razmatra spajanje dva proizvođača automobila da bi ojačala svoj uticaj na sektor i suprotstavila se kineskoj...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.