Folksvagen ima plan - evo kako će KONKURISATI Tesli!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2018, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen ima plan - evo kako će KONKURISATI Tesli!

Ambiciozno!

Folksvagen, koji je bio u središtu dizelskog skandala, najavio je snažni zaokret prema električnim automobilima, a sada planiraju na tržište da izbace automobil na struju koji će koštati manje od 20.000 evra. Na taj način žele direktno da konkurišu Tesli i njihovom Modelu 3. Kako bi to postigli, planiraju da promene namenu trima fabrikama, što će im pomoći i da zaštite radna mesta.

NIKOLA PROTIV TESLE: Moćni kamion na vodonik stiže na evropsko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tržište! (VIDEO)

Oni će 16. decembra raspravljati o planovima za novi električni automobil kojeg planiraju da proizvedu u 200.000 komada. Rojters doznaje i da će se raspravljati o ugovorima s proizvođačem baterija SK Innovation te Fordom, ali i o planovima za transformaciju u masovnog proizvođača električnih automobila. Naravno, iz VW-a su odbili da komentarišu ove planove.

VW i druge kompanije muče se s prilagodbom nakon što je otkriveno da su lažirali štetne emisije dizelskih automobila, što je rezultiralo još strožim pravilima. Ova strateška promjena dolazi i u vrijeme kad se gradovi odlučuju na zabranu dizelskih vozila, ali i brojne kompanije najavljuju da će odustati od proizvodnje takvih vozila.

U tvornici gdje se proizvodi Passat, proizvodit će se i električni I.D. Aero, a VW planira ID Buzz proizvoditi u Hannoveru, gdje se trenutno proizvodi kombi T6. Jedan od razloga razgovora s Fordom je da se upravo proizvodnja kombija prebaci u njihovu tvornicu u Turskoj, ako će na to pristati sindikati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.