Fiesta - njen auto?

Izvor: B92, 25.Avg.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fiesta - njen auto?

Fordov kinetički dizajn, kako ga oni inače zovu, u slučaju ove Fieste kreće od simpatične njuškice i zavodljivih očiju. Nastavlja se niskom linijom prozora na prednjim vratima, gde se nalaze i „mačkasti" retrovizori, a zatim se ta linija lagano podiže ka vrlo atraktivnoj ..."pozadini".

Ova devojka je dugačka nešto preko 3,90, široka 1,70, a visoka 1,48m. Atraktivan dizajn se nastavlja i u unutrašnjosti vozila

Ova Fiesta se vozi bolje od prethodne između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostalog i zato što je lakša za 40 kilograma. To naravno, donosi i nižu potrošnju koja na otvorenom može iznositi i samo 5 litara na 100 kilometara.

U gradu je realna potrošnja oko 7 litara. Ovo omogućava dizel motor 1.4 TDCi snage 68 konja koji je uparen sa petostepenim manuelnim menjačem. Njegova kultura rada je za pohvalu, a uz obrtni moment od 160nm, „do stotke" mu je potrebno 14 sekundi. Maksimalna brzina je 162 kilometra na sat.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.