Fiat Multipla, ali zver VIDEO

Izvor: B92, 09.Apr.2023, 10:49

Fiat Multipla, ali "zver" VIDEO

Multipla je često pobeđivala u izboru za najružniji auto na svetu, a sada bi mogla da pobediti u takmičenju za najneverovatniju automobilsku preradu.

Fiat Multipla je automobil brojnih kvaliteta koje su, nažalost, ostale u senci pomalo nespretnog dizajna. Zato se često nalazio na lestvicama najružnijih automobila, gde je čelnu poziciju najčešće izmenjivao sa SsangYong Rodiusom.

Youtuberi Sylvain Levy >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Pierre Chabrier imaju potpuno drugačiju ideju za Multiplu. Kako podseća Index.hr, oni su još prošlog leta napravili od Multiple trkački bolid pokretan V8 motorom iz Corvette ZO6. Tada je razvijao 1014 KS.

Automobil je u međuvremenu doterivan, a sada donosi još više u svakom pogledu. Izbor je pao na još atraktivniju crveno-belu kombinaciju, izražena proširenja su i dalje tu, a umesto nekadašnjih stotinjak konja 1.6 benzinca, tu je sada rasni američki V8 kome je snaga podignuta na neverovatne 1294 konjske snage.

I menjač je pozajmljen od Corvette, a pogon je na zadnje točkove s Michelinovim valjcima. Naravno, celi automobil je značajno ojačan, a dobio je i potentnije kočnice. Međutim, na praktičnosti je izgubio najviše te je sa šest pao na svega dva sedišta. Šteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fiat Multipla najnevjerovatnija automobilska prerada?

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Apr.2023

Multipla je često pobjeđivala u izboru za najružniji auto na svijetu, a sada bi mogla da pobijediti u takmičenju za najnevjerovatniju automobilsku preradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.