Famozni Sertifikat B gasi auto-servise klima uređaja?

Izvor: AutoBlog, 17.Apr.2024, 01:31

Famozni Sertifikat B gasi auto-servise klima uređaja?

Ako ovih dana odvezete automobil na servisiranje klime, može se desiti da ovu uslugu ne možete više da obavite u servisu u kome ste to do sada redovno radili.Naime, prema informacijama iz Udruženja autoservisi Srbije (UAS), serviseri klima na motornim vozilima ovih dana masovno sklanjaju klima stanice iz svojih auto-servisa i prestaju da pružaju tu uslugu. Razlozi zbog kojih se odlučuju na ovako radikalan potez na početku sezone, kada vožnja bez klime u vozilima postaje nezamisliva, su brojni, ali glavni se zove – Sertifikat B. Da je upravo ovaj dokument najveći problem potvrdila je u razgovoru za Biznis.rs Aleksandra Đurišić, menadžerka UAS-a. „Sertifikat B označava da je neko lice osposobljeno za rukovanje freonom –...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Zašto se širom Srbije ukidaju servisi auto-klima

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Apr.2024

Usluge servisiranja klima u automobilima ovog ljeta postaće prošlost. Serviseri masovno sklanjaju klima stanice iz svojih auto-servisa, a sada smo dobili i objašnjenje zbog čega je to tako.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.