Evropska komisija revidira svoj stav o SUS motorima?

Izvor: AutoBlog, 28.Feb.2024, 02:28

Evropska komisija revidira svoj stav o SUS motorima?

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je ponovo govorila o zaustavljanju prodaje novih benzinskih i dizelskih automobila 2035., ali s pomalo drugačijom retorikom. Tačnije, fokusirala se na tzv. revizijsku klauzulu postavljenoj za 2026. godinu, odnosno da namerava da iskoristi mogućnost "garantovanja otvaranja" mogućim tehnologijama koje su alternativne električnoj tehnologiji, posebno e-gorivima."Stanje tehnologije je takvo da će do 2035. godine emisije morati da budu nula", rekla je Ursula fon der Lajen. "Međutim, postoji zajednički predlog Komisije i Saveta da se e-gorivima da posebna uloga. To se često zaboravlja, ali 2026. će se sprovesti revizija naše odluke što garantuje da ćemo biti otvoreni novim tehnologijama...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Fon der Lajen predložila da se profit od zamrznute ruske imovine pošalje Ukrajini

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Evropska unija bi trebalo da razmotri korišćenje profita od zamrznute ruske imovine za kupovinu vojnih zaliha za Ukrajinu, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.