Evo kako će unutra izgledati novi Škodin krosover

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2020, 11:10

Evo kako će unutra izgledati novi Škodin krosover

Lepo...

Škoda je otkrila dizajn unutrašnjosti električnog modela Enyaq iV koji će debitovati 1. septembra.

#Skoda unveils interior design of Enyaq iV#Auto #News #EV #ElectricVehicle #Automotive

For details visit: https://t.co/rfh7zCaxRX

— AutoTalk (@AutoTalkBlog) July 30, 2020

Sa modelom Enyaq iV, češki proizvođač je postavio nove standarde kada je u pitanju dizajn enterijera.

Naime, dizajn enterijera prvog Škodinog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << električnog krosover modela osmišljen je po uzoru na moderno okruženje, a korišćeni su prirodni, održivi i recilkirani materijali.

Norbert Veber, direktor za dizajn enterijera, objašnjava novi koncept unutrašnjosti u modelu Enyaq iV.

Koje promene je Škoda napravila u pogledu dizajna enterijera ovog potpuno novog vozila u poređenju sa modelima sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem?

-Enyaq iV koristi prednosti koje donosi dugo međuosovinsko rastojanje MEB mehaničke platforme koje – u odnosu na dimenzije automobila – nudi izuzetno prostranu unutrašnjost. Tome doprinosi i ravan pod, dok kod vozila sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem nalazimo centralni tunel. Koristili smo ovu konceptualnu karakteristiku kako bismo unutrašnjost učinili još prostranijom-, kaže Veber.

-Ovo se može videti, na primer, na novoj instrument tabli koja je sada raspoređena na nekoliko nivoa-.

Govorite o novom konceptu dizajna enterijera za Enyaq iV. Možete li nam objasniti malo detaljnije?

-Umesto uobičajenih nivoa opreme i mnogobrojnih dodatnih opcija, sada po prvi put nudimo 'Design Selections' za ovaj model. Oni podećaju na moderna životna okruženja, sa savršeno usklađenim bojama i materijalima. Pored toga, nudimo jasno definisane pakete sa raznim temama, sa nekoliko opcija koje su dostupne za sve modele. Ovo znači da možemo da pružimo klijentima izbore koji su jasni i jednostavni, a ujedno i jedinstveni-.

Koje su najznačajnije promene u "arhitekturi" enterijera modela Enyaq iV?

-Ovde nedostatak centralnog tunela nudi mnogo mogućnosti. Napred smo iskoristili ovaj prostor za dodatnu pregradu za odlaganje ispod centralne konzole koja je sada organizovana u nekoliko nivoa. Zahvaljujući dugom međuosovinskom rastojanju, putnici na zadnjem sedištu sada imaju još više prostora, čak i ispred centralnog dela, a takođe ima i dosta prostora za noge za sve putnike-.

-Pored velike prostranosti za putnike, Enyaq iV ima zapreminu prtljažnog prostora od čak 585 litara-.

Kako biste opisali dizajn enterijera?

-Jasan, prozračan, inovativan i održiv. Jasan zahvaljujući tome što je jednostavno postaviti 'Design Selections' i tematske pakete, prozračan zahvaljujući prostanosti i odličnom osećaju za prostor. Inovativan zahvaljujući karakteristikama kao što je centralni ekran od 13 inča i novi head-up ekran-.

Koje nove boje i koji novi održivi materijali su korišćeni u automobilu po prvi put?

-U jednom od 'Design Selection', na primer, presvlake sedišta su napravljene od 40 procenata nove vune i nose pečat 'Woolmark Company'. Preostalih 60 procenata je poliester od recikliranih PET boca. Ove presvlake imaju jedinsteven osećaj i obezbeđuju ugodnu klimu za sedenje. Drugi primer je koža koja je proizvedena na posebno održiv način korišćenjem ekstrakta iz lišća maslinovog drveta umesto hemikalija za tamnjenje-.

Šta smatrate najznačajnijim elementom dizajna enterijera kod modela Enyaq iV?

-Posebno volim dekorativne lajsne koje se protežu celom širinom automobila, od instrument table do panela vrata, čime je dodatno naglašen osećaj prostora. Ispod centralnog ekrana, oslikava oblik Škoda rešetke, a služi i kao naslon za ruku kojom zadajete komande na ekranu osetljivom na dodir. Okružena je posebno mekim materijalom koji se koristi u celoj unutrašnjosti i stvara osećaj kao kada sedite kod kuće u sofi.-

Više detalja o ovom modelu biće poznato u narednim sedmicama, uoči zvanične premijere koja će se 1. septembra održati u Pragu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.